SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Troll

Aici asteptam mesajele voastre in legatura cu eventualele probleme intalnite pe acest forum, tot aici va vom anunta despre fiecare modificare a forumului.
User avatar
Posts: 308
Joined: 31.10.2006 00:49
PostPosted: 05.01.2007 21:05
In context de Internet un troll e o persoana care intra intr-o comunitate cu intenta de a submina discutia postand mesaje inflamatorii, insulte, sau pe langa subiect, voind cu orice pret sa provoace o reactie de la ceilalti. In general e disperat dupa atentie, si pentru ca nu capabil de a o obtine pe cale pozitiva recurge la sabotaj.

Trolling e o metoda de pescuit care consta in a trage momeala prin apa dupa o barca. A derivat in expresia "trolling for suckers" - pescuind dupa fraieri.

Un troll distruge pe mai multe planuri: submineaza discutia, da informatii false sau sfaturi proaste, micsoreaza increderea intre membrii comunitatii. Calitatea discutiilor scade, si noii intrati se simt descurajati de a participa.


Combatere: singura metoda de a descuraja un troll e de a-l ignora. Orice raspuns de fapt il incurajeaza sa continue sabotajul.

In general participantii la un forum nu sunt destul de disciplinati ca sa-l ignore total, si responsabilitatea ii revine moderatorului. Trollul poate fi banned (dar poate reveni sub alt pseudonim); i se pot sterge toate posturile; mesaje proprii se pot face vizibile trollului dar invizibile tuturor celorlalti; i se pot sterge toate vocalele din mesaje facandu-le aproape ilizibile; se poate implementa un sistem de vot unde mesajele marcate sub un anumit prag negativ sunt facute invizibile.

Unii sustin ca-i o forma de spam, altii ca-i o boala mintala. :curses:
Ignora-l si o sa-si duca frustrarile in alta parte!
User avatar
Posts: 308
Joined: 31.10.2006 00:49
PostPosted: 17.02.2007 15:58
Am dat peste niste articole despre forumuri, nu stiu daca exista suficient interes aici sa le traduc, dar merita o privire:


http://www.seorefugee.com/seoblog/2007/02/16/10-mistakes-that-will-kill-a-forum/


http://www.seorefugee.com/seoblog/2007/02/08/10-tips-for-promoting-your-forum/

Return to www.sibiul.ro/forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron