![banana :banana:](./images/smilies/banana.gif)
Ok... asta ca o mica paranteza. Ideea de ce am deschis un nou topic este pentru ca mai nou pe forum se posteaza diferite lucruri destul de... sa nu zic porcoase, dar provocatoare si ultra-negativiste la adresa noastra si a Sibiului.
Iar eu nu pot tolera asa ceva, in primul rand ca e vorba si de mine si de oameni care-i stiu si care nu sunt absolut deloc asa cum pretind diferiti indivizi pe aici.
" Nu chemati si un regizor de la Bollywood, sa faca un film rupere cu Sibiu-CCE, ca sa puteti lacrima si voi mai artistic?
Dar cine v-a oprit sa iubiti Sibiul pana in 2007?
Dupa 2007, Sibiul va trai din fitzele de "capitala culturala" un timp. Apoi el si populatia sa se va reintoarce la statutul real: oras de marginime. Sibiu 2007 mi-a deschis ochii cu privire la "calitatile" sibianului: increzut, intolerant, sovin, marlan, incult, spirit de turma.
De ce sa fiu mandru ca sunt sibian? Imi ajunge ca sunt roman."
Astfel eu va intreb pe voi: chiar ati inceput sa iubiti Sibiul abia din 2007? Va considerati sibieni increzuti, intoleranti, sovini, inculti sau marlani? Va simtiti oi de turma?
Sibiul mi-a placut de cand eram copil si mereu ma fascina centrul, Podul Minciunilor, bisericile, zidul de aparare, parcul Sub-Arini, strazile inguste din centru... si dintotdeauna mi-am zis: ce norocos sunt ca m-am nascut la Sibiu si ca traiesc la Sibiu si nu in alt oras din Romania. (Cred ca este evident de ce). Am primit o educatie foarte buna de la parintii mei: m-au invatat sa fiu modest si nu increzut, m-au invatat sa accept si sa ma am bine cu oamenii de alte nationalitati si etnii. Am crescut cu sasi si unguri in jurul meu si m-am avut excelent cu toti.
Faptul ca Sibiu in 2007 a devenit Capitala Culturala Europeana nu mi-a trezit acest spirit de a ma mandri cu el, ci a fost ca un fel de catalizator care mi-a intarit convingerea ca Sibiul e superb si ca Sibiul e ceva unic.
Acuma va provoc pe voi sa scrieti si sa spuneti ce va impresioneaza la Sibiu, de cand va impresioneaza Sibiul si descrieti-va voi cum va vedeti in calitate de sibian, nu lasati pe altii sa va faca un portret fantoma!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
P.S: Am postat si ceva poze facute de mine prin Sibiu.