Page 1 of 1

J. Trausch: Schriftsteller Lexikon d. Siebenbürger Deutschen

PostPosted: 19.04.2013 23:09
by Retras la cerere
1.

e necesara pentru biografia multor sibieni..Sa nu se repete incurcaturile de la 10 Mari Sibieni. Sunt celebri pentru LUME, afara, dar nu acasa... sau invers..

10 Mari Sibieni:
Datele de info oferite erau in majoritate lacunare, incepand cu datele de nastere sau deces, informarea era total superficiala, incat NU se stia de ce sunt importanti...

Ca unul a fost pe la 1400 si ceva RECTOR al Univ. Wien, ca tratatele lor erau citite in toata lumea, ca imens de multi au fost PROFESORI la Univ. Praga, Wien, Göttingen...parea total necunoscut.
De aici se pot lua date amanuntite CORECTE biografice sau Cultural-Bibliografice.

Altfel nu se stie nici 1% din CE au facut si de ce SUNT CELEBRI in TOATA lUMEA...

Exemplu concret, Isaak Zabanius/Czabanius ( https://archive.org/stream/schriftstellerl00traugoog#page/n535/mode/2up ) , tatal lui Johannes Zabanius/Czabanius (prin innobilare devenit Johannes Sachs von Harteneck: ( http://www.sibiul.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=16652 ), Prim-Preot al Orasului, o perioada Dechant al Capitlului, Profesor la Gymnasium Evanghelic al Orasului (mai tarziu: Liceul Bruckenthal), studiat la Wittenbberg, a avut cateva zeci de lucrari celebre publicate, foarte multe nu se mai stiu acum, mereu se descopera cate ceva);
chestiunea necunoscuta este ca dupa ANTICI, este PRIMUL (Deci INAINTE de Leibnitz) care scrie un Tratat despre ATOMI, de la Antichitate incoace pana la EL particule complet ignorate.

Isaac Zabanius. Existentia Atomorum. Wittenberg.1667
http://digital.slub-dresden.de/werkansicht/dlf/7378/1/cache.off

2xKLICK


Cele mai multeucrari ale lui, Isaak Zabanius (inclusiv DISSERTATIO a fiului Johannes Zabanius: DE iDEIS se gasesc FREE-ONLINE pe server-ul Bibliotecii Széchényi din Budapesta: nu reusesc script-ul de REZULTAT cautare interna ZABANIUS :
http://nektar1.oszk.hu/LVbin/LibriVision/lv_view_records.html


E vorba de CONTRIBUTIA ACTIVA a ORASULUI si OAMENILOR LA CULTURA UNIVERSALA, sa stiti de ce ORASUL A FOST PE MERIT CAPITALA CULTURALA EUROPEANA anno 2007.

Cartea de fata in 4 volume ajuta imens de mult. Toti lucreaza cu ea, sau o cauta de le sar ochii.. AICI O AVETI


Indiferent, e o SURSA IMPORTANTA..cine vrea, ia din prajitura , cine nu poate ACUM, o pune bine de-o parte pentru mai tarziu, cine nu, sa nu spuna ca e prea grea la stomac.

(Aici pentru CERCETARE si STUDIU: )

DAR SA NU VINA CU ARGUMENTUL ca NU GASESTE BIBLIOGRAFIE...Daca nu pricepe limba, deci daca NU CUNOASTE, sa NU SPUNA CA NU EXISTA.

NU E SCUTIT DE lEGE CEL CARE SPUNE CA NU O CUNOASTE.


Joseph Trausch: Schriftsteller-Lexikon oder biographisch-literärische Denk-Blätter der Siebenbürger Deutschen I. Bd. Kronstadt Gött, 1868 - 393 Seiten ([b] (Joseph Trausch: Lexikon de Scriitori sau Pagini Memorabile biografic-literare ale Germanilor Transilvani)
A-Fuß

http://books.google.de/books?id=0tg5AAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=de#v=onepage&q&f=false

Joseph Trausch: Schriftsteller-Lexikon oder biographisch-literärische Denk-Blätter der Siebenbürger Deutschen II. Bd. Kronstadt Gött, 1870 - 477 Seiten ( (Joseph Trausch: Lexikon de Scriitori sau Pagini Memorabile literar-biografice ale Germanilor Transilvani)
Gaudi-Myß

Centrala:
http://archive.org/details/schriftstellerl01traugoog

Read Online:
http://archive.org/stream/schriftstellerl01traugoog#page/n6/mode/2up

Joseph Trausch: Schriftsteller-Lexikon oder biographisch-literärische Denk-Blätter der Siebenbürger Deutschen III. Bd. Kronstadt Gött, 1871 - 604 Seiten (Joseph Trausch: Lexikon de Scriitori sau Pagini Memorabile literar-biografice ale Germanilor Transilvani)
Neidel-Werner Karl

Centrala:
http://archive.org/details/schriftstellerl00traugoog

Read Online:
http://archive.org/stream/schriftstellerl00traugoog#page/n7/mode/2upintre timp Trausch murise. Vol 4 este de completare(Ergänzungs-Band), continuat de Dr. Friedrich Schuller

Dr. Friedrich Schuller: Ergänzungs-Band zu Joseph Trausch: Schriftsteller-Lexikon oder biographisch-literärische Denk-Blätter der Siebenbürger Deutschen IV. Bd. Hermannstadt, W. Krafft 1902 - 575 Seiten ( Dr. Friedrich Schuller: Volum Suplimentar la Joseph Trausch: Lexikon de Scriitori sau Pagini Memorabile literar-biografice ale Germanilor Transilvani)
Abraham-Zimmermann

Cu INDEX pentru toate volumele


Centrala:
http://archive.org/details/schriftstellerl02traugoog

Read Online
http://archive.org/stream/schriftstellerl02traugoog#page/n6/mode/2up

INDEX pentru toate volumele
http://archive.org/stream/schriftstellerl02traugoog#page/n578/mode/2up


Nu uitati sa dati un ochi pe aici:

Sibiu Patrimoniul Istoric.Cladire de cladire cu ISTORIC
http://patrimoniu.sibiu.ro/roGeorg Schoenpflug von Gambsenberg