SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING

Apa - importanta si rolul ei in corpul omenesc

Pentru ca suntem prinsi cu munca de zi cu zi sau cu orice alte activitati care practic ne mananca mai tot timpul liber, am zis ca aici am putea sa ne intalnim la un paharel....de vorba.

Posts: 1
Joined: 10.04.2012 13:23
PostPosted: 06.06.2012 13:39
Apa - importanta si rolul ei in corpul omenesc

Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi.Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% :sangele 83%muschi 75%creier 83% plamani 86%rinichi 83%ochi 95%.

Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent despalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarealor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportulnutrientilor catre fiecare celula din corp. Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putinvitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate.

Cata apa ar trebui sa bem? Consumand suficienta apa in fiecare zi nu este numai esential pentru iata, este deasemenea o cerinta pentrumentinerea unei sanatati optime. Cand socotim cantitatea de apa necesara consumului zilnic nu trebuie saincludem lichide cum ar fi: cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apa carbogazoasa. Aceste lichide in ultima instantadeshidrateaza corpul si cauzeaza o pierdere a rezervelor de apa ale corpului. Cantitatea de apa pe care fiecare persoana ar trebui sa o consume depinde de greutatea corpului, clima, activitate, regim alimentar si starea desanatate. O regula buna este sa bem 2 2,5 litri pe zi. Conform recomandarilor d-nei dr. Sue Pollock, PGD.Nutr.D.Ay.M ar trebui sa consumam 1 litru de apa pentru fiecare 25 kg. greutate corporala, cantitate ce se dubleaza incazuri de imbolnaviri. Este sanatos sa ne incepem ziua consumand un pahar de apa care sa spele tractul digestiv sisa ne rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.

Posts: 10
Joined: 13.01.2010 11:30
PostPosted: 01.08.2012 14:58
Ce se mai aude de Legea Apei?

Return to SSDD (same shit different day)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron